Al een tijdje wil ik iets delen over dit onderwerp...

Ook weleens het gevoel dat je teveel aan het pushen bent om een perfect resultaat te behalen, of dat je geen stappen durft te nemen omdat het niet goed voelt.

Om verder te komen en te kunnen groeien heb je iets nodig.

Net als yin en yang moet er balans zijn in....

Het inzetten van jouw vrouwelijke EN mannelijke energie!

Je hebt namelijk beide energieën in jou. Als vrouw heb je dus niet alleen vrouwelijke energie maar ook mannelijke energie en vice versa.

Ik merk wel dat veel vrouwen neigen naar het inzetten van voornamelijk of enkel haar vrouwelijke energie. En zelfs een allergie voelen op het inzetten van mannelijke energie.

Waarom is dit zo belangrijk?

Je voelt je gewoonweg evenwichtiger maar ook echt veerkrachtiger als je zowel jouw vrouwelijke als mannelijke energie inzet.

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen beiden?

Vrouwelijke energie staat voor jouw gevoel en intuïtie. Het staat voor meer naar binnen gericht leven maar ook verbinding willen voelen.

Mannelijke energie staat voor naar buiten treden, jezelf laten zien, grenzen stellen, voor jezelf opkomen en daadkracht.

Je wilt het liefste dat deze energieën in balans zijn, maar je houdt dagen dat je meer in je vrouwelijke energie zit en dagen dat je juist meer in je mannelijke energie zit. Zoals bij alles is niets een gegeven, go with the flow en omarm de beweging.

Waaraan merk je dat je teveel in je vrouwelijke energie zit?

Je bent veel met een ander bezig, moeite met grenzen stellen en nee te zeggen. Je werkt veel in je bedrijf maar vind het lastig om naar buiten te treden en zichtbaar te worden. Door weinig zelfgeloof kun jezelf saboteren en passief blijven afwachten totdat iets jouw kant opkomt.

Kortom grootste dromen hebben maar geen actie nemen!

Waaraan merk je dat je teveel in je mannelijke energie zit?

Je bent veel bezig met het behalen van doelen, succes en erkenning door anderen. Je bent minder bezig met de mensen om jou heen, ‘de reis’ naar jouw droomdoel en genieten van alles wat er om je heen is. Je staat te weinig stil bij wat je gevoel ingeeft en je hart volgen. Je hebt moeite met je inleven in de ander, verbindingen te maken die oprecht zijn en je kwetsbaar op te stellen. Je durft niet de controle los te laten en bent voortdurend druk zodat je niet jouw gevoel hoeft toe te laten. Maar ook teveel denken, piekeren en je zorgen maken en geen plezier hebben in wat je doet.

Kortom jezelf zonder gevoel inzetten om je doel te behalen

Wat krijg je als je vrouwelijke en mannelijke energie in balans (samen)brengt:

 • Stappen durven zetten die geleid worden door je intuïtie.

 • Gefocust te werk voor datgene waar jij van houdt.

 • Je flow opzoeken en vanuit die flow creëren.

 • Verbinding aangaan met een ander zonder jezelf te vergeten.

 • Goed voor jezelf zorgen om vervolgens aan een ander te geven.

 • Op tijd naar je lichaam luisteren en rust nemen.

 • Trots terugkijken naar wat je bereikt hebt.

 • Dankbaar voelen voor alles wat je al hebt.

Dit is voor mij hartkracht. Met het juiste gevoel vooruit. Je hart verbinden met denken en doen. Vanuit je hart daadkrachtig zijn.

Iets wat mij de laatste tijd opvalt. Als ik met vrouwelijke ondernemers spreek, merk ik vrij snel wanneer zij met teveel of weinig vrouwelijke energie beweegt. Bijzonder dat ik dat ook steeds vaker bevestigt zie. 

Deze kracht zet ik ook met liefde in als je besluit om met mij samen te werken. Een stukje persoonlijke ondersteuning wat jou verder helpt om in balans stappen te zetten met jouw bedrijf. 

Lees meer over samenwerken.


Zo start ik mijn dag!

Mijn kick-ass start van de dag en dit werkt echt zo goed voor mij (en hopelijk ook voor jou):

Zodra ik ‘s ochtends wakker word, sta ik op. Vaak is dit tussen 6 en 7 uur. En ga ik mijn dag beginnen.

Wat doe ik dan zoal?

 • Ik begin met water drinken, +/- 2 glazen.

 • een beetje stretching om mijn lichaam te ontwaken

 • dan ga ik mediteren

 • vervolgens journaling om stil te staan bij wat ik nodig heb voor de dag die gaat komen en waar ik dankbaar voor ben

 • een paar pagina’s inspirerende boeken lezen

 • douchen (ietswat kouder op het eind, kan nog niet all the way gaan)

 • aankleden (iets aan doen waar ik blij van word)

 • knuffelen met mijn mannen

 • smoothies / gezond en licht ontbijt maken

En laat de dag maar beginnen!

Je begint echt met zo’n andere energie. Je lichaam is namelijk al getriggerd om te gaan bewegen. Je creeert heel mooi meer focus en structuur voor de dag die gaat komen.

Heb jij nog mooie tips of een routine die jij graag doet voordat je de dag gaat beginnen? Deel ze in de comments hieronder (love to read them).

Een kick-ass start van de dag!

Al ervaren hoe krachtig het zetten van intenties zijn? (zie mijn vorige blog)

Super fijn hé!

Wil je weten op welke manieren je nog meer een kick-ass start van jouw dag kan maken?

 • Laat je telefoon bewust uit en kijk geen nieuws.

 • Schrijf voor 5 tot 10 minuten in jouw journal. Er zijn vele mooie vragen die je hiervoor kunt gebruiken maar je kunt ook gewoon opschrijven wat er op dat moment in jou opkomt.

 • Start jouw dag met yoga. Je hebt op Youtube vele filmpjes van yoga oefeningen om de dag mee te beginnen.

 • Gewoon simpelweg je lichaam laten ontwaken door stretching, rek- en strekoefeningen. Ook hiervan vind je vele fimpjes op Youtube.

 • Noem 5 dingen waar je dankbaar voor bent. Dit werkt altijd om jouw dag met een positief gevoel te starten. Kun je even niets bedenken? Het feit dat je ademt en weer een nieuwe dag kan beginnen is best een goede. :-)

 • Ga eens 5 min mediteren. Je hebt vele gratis apps die jou gemakkelijk en leuk door een meditatie heen begeleiden.

 • Ja, sporten. Eerlijk gezegd niet mijn meest favoriete bezigheid in de ochtend maar er zijn mensen die erbij zweren en dit met liefde doen.

 • Neem een ijskoude douche. Deze heb ik van horen zeggen. En ook weleens geprobeerd maar dit was ook niet echt een blijvertje. Misschien doet het voor jou wonderen. Je wilt het in ieder geval een keer geprobeerd hebben. ;-)

 • Veel water drinken. Dit doe ik standaard als ik wakker word! Ik drink 2 glazen water. Dit kan warm water zijn met zout of citroen erin. Even Googlen en je vindt vele opties om jouw dag gehydrateerd te beginnen.

 • Gezond en stevig ontbijten. Dit is echt een must voor mij. Ik kan ook echt niet zonder ontbijt de dag beginnen.

Kortom genoeg keuzes!

De kunst is om van alles te gaan proberen om te zien wat voor jou het beste werkt. Het belangrijkste is dat het geen verplicht item wordt. Dus niet zoals een taak van jouw to-do lijstje afstrepen.

Een ochtendroutine wil je doen, omdat het jou iets brengt. En zolang je dat gevoel eraan overhoudt zit je op het goede weg. Je kunt ook verschillende onderdelen van jouw ochtendroutine variëren voor een leuke afwisseling.

Als laatste net als bij elke nieuwe gewoonte. Je moet het minimaal 40 dagen volhouden. De eerste week zal waarschijnlijk wel makkelijk gaan, maar daarna komen de gedachten die je zullen remmen in het eigen maken van deze nieuwe gewoonte. Bedenk je op zulke momenten wat de voordelen zijn van jouw ochtendroutine. En zet vooral door! Uit ervaring weet ik dat het je veel gaat brengen.

Veel plezier ermee!

PS: In mijn volgende blog deel ik welke ochtendroutine ik helemaal geweldig vind!

PSS: Een mooi artikel over de kracht van een ochtendroutine, waarin er meer wordt verteld over het eigen maken van een routine en een voorbeeld van een ochtendroutine.

PSSS: Meer inspiratie nodig? 33-manieren-om-je-dag-te-beginnen

Zet jij ‘s ochtends een intentie?

Heb jij al gehoord van een ochtendroutine?

Of

Heb jij al de kracht ontdekt van een dagelijkse ochtendroutine?

Een ochtendroutine is niets meer of minder dan bewust jouw dag beginnen voor een positieve mindset. De eerste gedachten als jij wakker kunnen namelijk bepalen hoe jij je de rest van de dag zal voelen.

Misschien herken je het wel…

Zodra je wakker wordt is het eerste wat jij je bedenkt dat het zo’n drukke dag gaat worden en je voelt je gelijk gehaast. Grote kans dat deze start van de dag ervoor zal zorgen dat jij de rest van de dag voor je gevoel achter de feiten aanloopt en geen tijd hebt om van jouw dag te genieten.

Zonde!

Even een ‘rewind’. We beginnen de dag opnieuw.

Dit keer kies je er bewust voor om jouw dag te beginnen met de gedachten dat je alle tijd hebt. Je weet dat je een paar dingen op de planning hebt staan die je wilt afronden maar dat weerhoudt je er niet van om bewust even tijd vrij te maken om te genieten van bijv. een heerlijk kopje thee, de vogels die fluiten of een momentje voor jezelf om even stil te staan.

Dit heet een intentie zetten. Door het zetten van een intentie bepaal je hoe jij je aan het einde van die dag wilt voelen. Wil jij genieten, plezier beleven, dankbaar, onbezorgd, vol vertrouwen of inspiratievol voelen?

You get to pick what feels right for that day!

Kies een intentie en herhaal deze intentie in de loop van de dag om je eraan te herinneren hoe jij je aan het einde van de dag wilt voelen. :-)

Set yourself up for a great day!

PS: Daarnaast zijn er ook nog vele andere manieren om jouw dag op goede voet te beginnen. Stay tuned…meer hierover in mijn volgende blog.

SEO tips voor beginners

De afgelopen weken heb ik meerdere #SEOtips gedeeld met jou om hoger te komen in Google.

SEO en hoger komen in Google? Ja, dit is namelijk een goede stap om meer bezoekers op jouw website te krijgen en dit kan uiteindelijk weer leiden tot meer omzet.

Hier staan alle tips nog even op een rijtje:

TIP 1:

Meld jouw bedrijf aan bij Google Business.

Dit is een belangrijk onderdeel om hoger in Google te komen.

Deze stap heeft ervoor gezorgd dat als je nu ‘By Sylvana’ googlet dat je gelijk mijn bedrijf op de eerste plaats ziet.

TIP 2:

Maak je potentiële bezoeker nieuwsgierig via een pakkende SEO-titel en meta-omschrijving. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Wat zijn dat?⠀⠀⠀⠀⠀

De SEO-titel is de blauwe titel die mensen zien in de zoekresultaten van Google, die tussen de 50 en 60 tekens is.⠀⠀⠀⠀⠀

De meta-omschrijving is de kleine zwarte tekst die onder de SEO-titel wordt weergegeven, die tussen de 150 en 160 tekens is.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Pas jouw meta-gegevens aan zodat de mensen die jou vinden op Google ook nieuwsgierig worden en doorklikken naar jouw website.⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Deze gegevens kun je vinden en aanpassen door in te loggen op jouw website, zoals je zou doen als je iets op jouw website zou aanpassen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Leuke inspiratie kun je online gemakkelijk vinden.

Google zoektip: aanpassen SEO-titel.

TIP 3:

Kies de juiste short tail of long tail keywords (short max 3 en long 4+) . Keywords of zoekwoorden zijn heel belangrijk voor jouw website, omdat jouw website door middel van deze woorden gevonden wordt door jouw ideale klant.⠀⠀⠀⠀

Een goede insteek is: Welke Google vraag zou jouw ideale klant intypen in de Google bar.⠀⠀⠀⠀

Als je het een stapje verder wilt nemen kun je ook gericht onderzoek doen naar welke keywords jouw ideale klant gebruikt. Hierover kun je ook veel informatie vinden op het internet.⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Zodra je jouw keywords hebt gekozen. Gebruik deze dan in de koppen van de pagina’s en in de tekst op jouw website.

TIP 4:

Zorg ervoor dat jouw website een SSL certificering heeft. Google ‘beloont’ websites hiervoor. Zie jij het slotje wat bovenin de URL bar staat voor de URL van jouw website? Ja, dan is jouw website beveiligd. Je kun dit eventueel ook checken bij de instellingen jouw provider.

Let op! In veel gevallen is een SSL certificaat ook verplicht. Dus naast dat het handig is voor jouw SEO, wil je dit gewoon hebben.

Tip 5:

Voorkom dubbele teksten / dubbele content. Zorg ervoor dat elke pagina van jouw website een unieke tekst heeft.

Tip 6:

Zorg ervoor dat jouw website up-to-date! Door met regelmaat bijvoorbeeld een blog te plaatsen en de software die achter jouw website loopt up-to daten of te checken dat de tekst die op jouw website staat nog relevant is voor jouw ideale klant.

Tip 7:

Zorg voor meerdere ‘call to action’ knoppen op jouw website. Deze worden ook meegenomen door Google in de waardering. Op mijn website zie je een paar voorbeelden van zogenaamde CTA buttons.

Tip 8:

Gebruik zoveel mogelijk links op jouw website. Interne links die naar een andere pagina op jouw website leiden. Externe links van artikelen of externe links naar websites van andere bedrijven die interessant zijn voor jouw ideale klant.

Tip 9:

Zorg ervoor dat de afbeeldingen op jouw website niet te groot zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw website minder snel reageert en minder goed door Google wordt opgepikt. Je kunt het beste even Googlen ‘beste formaat foto website’ en dan krijg je gelijk allerlei handige sites met genoeg informatie over het formaat maar ook hoe je jouw foto’s kunt verkleinen.

Tip 10:

Dit is echt een aanrader en ook leuk om te doen. Jouw website testen! Je bent aan de slag geweest met mijn SEO tips en natuurlijk leuk om te zien wat het resultaat is.

Hieronder heb ik een lijstje staan met verschillende websites. Elke website geeft een ander beeld van jouw vindbaarheid en positie in Google.

https://eigenwebsite.nl/seo-scan/ - krijg je een overzicht van 10 verbeterpunten

https://gtmetrix.com/ - scant de snelheid van jouw website

https://www.leesberg.nl/check-google-positie/ - laat jou zien op welke positie je staat combinatie keywoord en jouw website

http://www.siteliner.com - zoekt o.a. op dubbele content en broken links

Mocht je nog meer willen weten over SEO dan kun je het beste een workshop volgen of iemand in de hand nemen die nog meer verstand heeft van SEO. Ikzelf heb een SEO presentatie gevolgd bij Addy Vader. Daarnaast weet Lotte van Lots of Marketing ook veel over Hoger komen in Google.

Veel SEO plezier!