Zet jij ‘s ochtends een intentie?

Heb jij al gehoord van een ochtendroutine?

Of

Heb jij al de kracht ontdekt van een dagelijkse ochtendroutine?

Een ochtendroutine is niets meer of minder dan bewust jouw dag beginnen voor een positieve mindset. De eerste gedachten als jij wakker kunnen namelijk bepalen hoe jij je de rest van de dag zal voelen.

Misschien herken je het wel…

Zodra je wakker wordt is het eerste wat jij je bedenkt dat het zo’n drukke dag gaat worden en je voelt je gelijk gehaast. Grote kans dat deze start van de dag ervoor zal zorgen dat jij de rest van de dag voor je gevoel achter de feiten aanloopt en geen tijd hebt om van jouw dag te genieten.

Zonde!

Even een ‘rewind’. We beginnen de dag opnieuw.

Dit keer kies je er bewust voor om jouw dag te beginnen met de gedachten dat je alle tijd hebt. Je weet dat je een paar dingen op de planning hebt staan die je wilt afronden maar dat weerhoudt je er niet van om bewust even tijd vrij te maken om te genieten van bijv. een heerlijk kopje thee, de vogels die fluiten of een momentje voor jezelf om even stil te staan.

Dit heet een intentie zetten. Door het zetten van een intentie bepaal je hoe jij je aan het einde van die dag wilt voelen. Wil jij genieten, plezier beleven, dankbaar, onbezorgd, vol vertrouwen of inspiratievol voelen?

You get to pick what feels right for that day!

Kies een intentie en herhaal deze intentie in de loop van de dag om je eraan te herinneren hoe jij je aan het einde van de dag wilt voelen. :-)

Set yourself up for a great day!

PS: Daarnaast zijn er ook nog vele andere manieren om jouw dag op goede voet te beginnen. Stay tuned…meer hierover in mijn volgende blog.

SEO tips voor beginners

De afgelopen weken heb ik meerdere #SEOtips gedeeld met jou om hoger te komen in Google.

SEO en hoger komen in Google? Ja, dit is namelijk een goede stap om meer bezoekers op jouw website te krijgen en dit kan uiteindelijk weer leiden tot meer omzet.

Hier staan alle tips nog even op een rijtje:

TIP 1:

Meld jouw bedrijf aan bij Google Business.

Dit is een belangrijk onderdeel om hoger in Google te komen.

Deze stap heeft ervoor gezorgd dat als je nu ‘By Sylvana’ googlet dat je gelijk mijn bedrijf op de eerste plaats ziet.

TIP 2:

Maak je potentiële bezoeker nieuwsgierig via een pakkende SEO-titel en meta-omschrijving. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Wat zijn dat?⠀⠀⠀⠀⠀

De SEO-titel is de blauwe titel die mensen zien in de zoekresultaten van Google, die tussen de 50 en 60 tekens is.⠀⠀⠀⠀⠀

De meta-omschrijving is de kleine zwarte tekst die onder de SEO-titel wordt weergegeven, die tussen de 150 en 160 tekens is.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Pas jouw meta-gegevens aan zodat de mensen die jou vinden op Google ook nieuwsgierig worden en doorklikken naar jouw website.⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Deze gegevens kun je vinden en aanpassen door in te loggen op jouw website, zoals je zou doen als je iets op jouw website zou aanpassen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Leuke inspiratie kun je online gemakkelijk vinden.

Google zoektip: aanpassen SEO-titel.

TIP 3:

Kies de juiste short tail of long tail keywords (short max 3 en long 4+) . Keywords of zoekwoorden zijn heel belangrijk voor jouw website, omdat jouw website door middel van deze woorden gevonden wordt door jouw ideale klant.⠀⠀⠀⠀

Een goede insteek is: Welke Google vraag zou jouw ideale klant intypen in de Google bar.⠀⠀⠀⠀

Als je het een stapje verder wilt nemen kun je ook gericht onderzoek doen naar welke keywords jouw ideale klant gebruikt. Hierover kun je ook veel informatie vinden op het internet.⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Zodra je jouw keywords hebt gekozen. Gebruik deze dan in de koppen van de pagina’s en in de tekst op jouw website.

TIP 4:

Zorg ervoor dat jouw website een SSL certificering heeft. Google ‘beloont’ websites hiervoor. Zie jij het slotje wat bovenin de URL bar staat voor de URL van jouw website? Ja, dan is jouw website beveiligd. Je kun dit eventueel ook checken bij de instellingen jouw provider.

Let op! In veel gevallen is een SSL certificaat ook verplicht. Dus naast dat het handig is voor jouw SEO, wil je dit gewoon hebben.

Tip 5:

Voorkom dubbele teksten / dubbele content. Zorg ervoor dat elke pagina van jouw website een unieke tekst heeft.

Tip 6:

Zorg ervoor dat jouw website up-to-date! Door met regelmaat bijvoorbeeld een blog te plaatsen en de software die achter jouw website loopt up-to daten of te checken dat de tekst die op jouw website staat nog relevant is voor jouw ideale klant.

Tip 7:

Zorg voor meerdere ‘call to action’ knoppen op jouw website. Deze worden ook meegenomen door Google in de waardering. Op mijn website zie je een paar voorbeelden van zogenaamde CTA buttons.

Tip 8:

Gebruik zoveel mogelijk links op jouw website. Interne links die naar een andere pagina op jouw website leiden. Externe links van artikelen of externe links naar websites van andere bedrijven die interessant zijn voor jouw ideale klant.

Tip 9:

Zorg ervoor dat de afbeeldingen op jouw website niet te groot zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw website minder snel reageert en minder goed door Google wordt opgepikt. Je kunt het beste even Googlen ‘beste formaat foto website’ en dan krijg je gelijk allerlei handige sites met genoeg informatie over het formaat maar ook hoe je jouw foto’s kunt verkleinen.

Tip 10:

Dit is echt een aanrader en ook leuk om te doen. Jouw website testen! Je bent aan de slag geweest met mijn SEO tips en natuurlijk leuk om te zien wat het resultaat is.

Hieronder heb ik een lijstje staan met verschillende websites. Elke website geeft een ander beeld van jouw vindbaarheid en positie in Google.

https://eigenwebsite.nl/seo-scan/ - krijg je een overzicht van 10 verbeterpunten

https://gtmetrix.com/ - scant de snelheid van jouw website

https://www.leesberg.nl/check-google-positie/ - laat jou zien op welke positie je staat combinatie keywoord en jouw website

http://www.siteliner.com - zoekt o.a. op dubbele content en broken links

Mocht je nog meer willen weten over SEO dan kun je het beste een workshop volgen of iemand in de hand nemen die nog meer verstand heeft van SEO. Ikzelf heb een SEO presentatie gevolgd bij Addy Vader. Daarnaast weet Lotte van Lots of Marketing ook veel over Hoger komen in Google.

Veel SEO plezier!

Hulp vragen is best lastig!

De afgelopen weken vraag ik steeds vaker om hulp.

Hulp bij juridische zaken, hulp bij het inzetten van Instagram en andere ondernemerszaken waar ik niet zoveel verstand van heb maar ook taken die ik alles behalve leuk vind.

En dat voelt zo goed!

Daardoor creëer ik namelijk de ruimte om mij bezig te houden met datgene waar ik goed in ben en energie van krijg!

En dat smaakt naar meer. Al moet ik wel zeggen dat het nemen van de eerste stappen lastig is.

Misschien herken je het wel…de eerste gedachten die bij jou opkomen als je overweegt om om hulp te vragen:

“Nee, is niet nodig hoor!”

“Ik kan het best alleen.”

En misschien ook?!

“Het kost mij meer tijd om het uit te leggen aan een ander, dan dat ik het zelf doe.”

Welke gedachten komen bij jou naar boven?

Maar nog belangrijker:

Wat is voor jou de achterliggende reden om geen hulp te vragen? Waarom wil je alles zelf doen?

Ik weet namelijk ook uit ervaring dat alles zelf willen doen, een soort ‘badge of honour’ is, die wij vrouwen maar al te graag dragen. Want om hulp vragen, voelt ergens als een soort van falen.

Geldt dit niet voor jou?!

Ik hoop het niet! Want om hulp vragen geeft je namelijk zoveel.

Het geeft jou de ruimte om te creëren waar jij goed in bent en gelukkig van wordt. Maar ook dat je kan gaan groeien als persoon en met jouw bedrijf om meer impact te maken.

Ook al zou je willen. Je kunt niet alles alleen en om te groeien heb je hulp nodig. Hulp van anderen die uit ervaring weten waar je heen gaat maar ook hulp van anderen die meer verstand hebben van een bepaald onderwerp.

Maar bovenal omdat je goed voor jezelf mag zorgen. Door hulp te vragen kun je doen wat je met liefde doet: het ondersteunen en inspireren van andere vrouwen!

Voel jij al dat je om hulp mag en gaat vragen?

Hoe belangrijk vind jij jouw tijd?

Ik neem aan belangrijk.

Maar is dit ook echt zo?!

Als jij kijkt naar de tijd die jij beschikbaar hebt. Zet jij die in voor de taken en werkzaamheden die jou energie geven, waar je ECHT goed in bent EN die jouw bedrijf daadwerkelijk geld opleveren?

Komt er nu een lichte twijfel omhoog…

Logisch je bent gewend om alles alleen te doen in jouw bedrijf, maar er komt een punt dat je tegen jouw plafond aan werkt. Dat resulteert in meerdere dingen, bijv. te weinig tijd voor de dingen die jij belangrijk vindt maar ook niet kunnen verder groeien met jouw bedrijf.

Stel je voor dat ik in jouw bedrijf meewerk en wat jij met die tijd zou kunnen doen. Lijkt het jou niet heerlijk?! Zie jij al voor je welke dingen die jij met deze tijd kunt doen? Misschien wil jij meer tijd met jouw gezin doorbrengen? Misschien wil je met meer aandacht jouw klanten bedienen? Misschien wil je wel de tijd hebben om jezelf te ontwikkelen.

Allemaal erg goede redenen om te besluiten samen te werken.

Maar dan komt ineens dat stemmetje…

Kan ik wel iemand inhuren? Hoeveel gaat het mij kosten?

Allemaal mitsen en maaren, omdat je je op een nieuw terrein begeeft.

Maar wat als jij je focust op wat het jou gaat opleveren.

Ten eerste tijd. De tijd die jij overhoudt, omdat ik de taken en werkzaamheden overneem die jij liever niet doet maar eigenlijk ook niet zou moeten doen. ⠀⠀⠀⠀

En ten tweede ook geld. 

Uhhh geld?! Yep!
Stel, jouw uurtarief is €90,- en ik doe een taak voor de helft van jouw uurtarief in dezelfde tijd ... dan levert dat jou geld op!

Wil je graag meer weten? Neem gerust contact met mij op.

PS: Wil je graag eerst ‘daten’? Het kennismakingspakket bestaat uit 5 uur om te kijken of de samenwerking jou bevalt.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Een vraag die jou met liefde stel!

Omdat ik het heerlijk vind om jou oprecht te ondersteunen.

Ik weet hoe groot de wens is om andere vrouwen te willen ondersteunen en inspireren. Ik voel dus heel sterk mee in de behoefte om te groeien met je bedrijf en zoveel mogelijk vrouwen te helpen. Daarnaast weet ik ook als geen ander dat je (te)veel van jezelf kan geven. En dat je ook goed voor jezelf moet zorgen voordat je echt iets voor een ander kan (blijven) betekenen.

Daar komen voor mij Virtual Assistant en Personal Business Cheerleader samen. Ik bied virtuele ondersteuning zodat jij met meer focus, tijd en ruimte aan jouw bedrijf kunt werken. En ik moedig je aan als een ware cheerleader om goed voor jezelf te zorgen en bewust dé stappen te zetten richting jouw droomdoelen.

Wil jij mijn ondersteuning aan jezelf geven, zodat jij kan blijven doen wat je het allerliefste doet?

Love to connect!