Wanneer kun je al met een Virtual Assistant gaan samenwerken?


Dit kan al véél sneller dan je denkt!

Waarom?

Ik hoor vaak dat ondernemers zich laten tegenhouden. Er komen allerlei vragen en gedachten omhoog, zoals:: ‘Kan ik de kosten wel dragen, heb ik genoeg werk voor een Virtual Assistant (VA) of is mijn bedrijf niet te klein?’

Net als bij zoveel dingen in het ondernemerschap. Het is gewoon een kwestie van doen en kijken wat het oplevert. Er is geen ideaal moment, waarop je het beste kan gaan starten met een VA.

Begin wel voordat je het te druk hebt.

Er is namelijk een plafond waar je tegenaan werkt. Dit plafond is de maximale groei die in je eentje met je bedrijf kunt behalen. Als je verder wilt groeien, zul je ondersteuning nodig hebben.

Een laagdrempelige vorm voor administratieve en secretariële ondersteuning is het inhuren een Virtual Assistant.

Is virtuele ondersteuning iets voor jouw bedrijf?

Om te beginnen kun je jezelf een paar vragen stellen:

Wil jij groeien met jouw bedrijf? Meer geld verdienen? Meer tijd overhouden? Meer klanten bedienen? Of meer impact maken met jouw bedrijf?

Ja!

Waar ben jij het merendeel van jouw tijd aan kwijt? Zijn dit taken of werkzaamheden die je graag doet, waar je goed in bent EN die jouw bedrijf daadwerkelijk geld opleveren?

Nee!

Stel je dan eens voor hoe het zou zijn om de taken uit handen te geven die je liever niet zelf doet en/of die jou veel tijd kosten. Of waar iemand anders gewoon beter en sneller in is.

Maar ook wat zou jij met de tijd willen doen? De tijd die je overhoudt terwijl een VA meewerkt in jouw bedrijf. De tijd die je vervolgens kunt inzetten voor datgene wat jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld jouw bedrijf laten groeien. Met meer aandacht nog beter jouw klanten bedienen. Of heerlijk meer tijd met jouw gezin doorbrengen. De keuze is aan jou.

Ik heb al even genoemd dat samenwerken met een VA laagdrempelig is, omdat je virtuele ondersteuning al kunt inzetten vanaf 1 uur.

Ik bied mijn virtuele ondersteuning aan in een abonnementsvorm of via de zogenaamde ‘strippenkaart’. De strippenkaart is ideaal voor projecten of losse werkzaamheden. Een abonnement, afgestemd op jouw wensen, is bedoeld voor terugkerende taken of werkzaamheden.

Mocht je graag meer willen lezen over de abonnementsvorm of de ‘strippenkaart’, neem dan ook een kijkje op mijn website.

Wil jij meer weten over een eventuele samenwerking?

Neem dan contact met mij op en dan kijken we samen naar de maatwerkoplossing voor jouw bedrijf.

Ik kijk uit naar onze kennismaking!

By Sylvana

Jouw personal business cheerleader voor virtuele ondersteuning

PS: in mijn volgende blog deel ik een handige methode om te kijken hoeveel tijd je kunt besparen door het inhuren van een Virtual Assistant.