SEO tips voor beginners

De afgelopen weken heb ik meerdere #SEOtips gedeeld met jou om hoger te komen in Google.

SEO en hoger komen in Google? Ja, dit is namelijk een goede stap om meer bezoekers op jouw website te krijgen en dit kan uiteindelijk weer leiden tot meer omzet.

Hier staan alle tips nog even op een rijtje:

TIP 1:

Meld jouw bedrijf aan bij Google Business.

Dit is een belangrijk onderdeel om hoger in Google te komen.

Deze stap heeft ervoor gezorgd dat als je nu ‘By Sylvana’ googlet dat je gelijk mijn bedrijf op de eerste plaats ziet.

TIP 2:

Maak je potentiële bezoeker nieuwsgierig via een pakkende SEO-titel en meta-omschrijving. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Wat zijn dat?⠀⠀⠀⠀⠀

De SEO-titel is de blauwe titel die mensen zien in de zoekresultaten van Google, die tussen de 50 en 60 tekens is.⠀⠀⠀⠀⠀

De meta-omschrijving is de kleine zwarte tekst die onder de SEO-titel wordt weergegeven, die tussen de 150 en 160 tekens is.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Pas jouw meta-gegevens aan zodat de mensen die jou vinden op Google ook nieuwsgierig worden en doorklikken naar jouw website.⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Deze gegevens kun je vinden en aanpassen door in te loggen op jouw website, zoals je zou doen als je iets op jouw website zou aanpassen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Leuke inspiratie kun je online gemakkelijk vinden.

Google zoektip: aanpassen SEO-titel.

TIP 3:

Kies de juiste short tail of long tail keywords (short max 3 en long 4+) . Keywords of zoekwoorden zijn heel belangrijk voor jouw website, omdat jouw website door middel van deze woorden gevonden wordt door jouw ideale klant.⠀⠀⠀⠀

Een goede insteek is: Welke Google vraag zou jouw ideale klant intypen in de Google bar.⠀⠀⠀⠀

Als je het een stapje verder wilt nemen kun je ook gericht onderzoek doen naar welke keywords jouw ideale klant gebruikt. Hierover kun je ook veel informatie vinden op het internet.⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Zodra je jouw keywords hebt gekozen. Gebruik deze dan in de koppen van de pagina’s en in de tekst op jouw website.

TIP 4:

Zorg ervoor dat jouw website een SSL certificering heeft. Google ‘beloont’ websites hiervoor. Zie jij het slotje wat bovenin de URL bar staat voor de URL van jouw website? Ja, dan is jouw website beveiligd. Je kun dit eventueel ook checken bij de instellingen jouw provider.

Let op! In veel gevallen is een SSL certificaat ook verplicht. Dus naast dat het handig is voor jouw SEO, wil je dit gewoon hebben.

Tip 5:

Voorkom dubbele teksten / dubbele content. Zorg ervoor dat elke pagina van jouw website een unieke tekst heeft.

Tip 6:

Zorg ervoor dat jouw website up-to-date! Door met regelmaat bijvoorbeeld een blog te plaatsen en de software die achter jouw website loopt up-to daten of te checken dat de tekst die op jouw website staat nog relevant is voor jouw ideale klant.

Tip 7:

Zorg voor meerdere ‘call to action’ knoppen op jouw website. Deze worden ook meegenomen door Google in de waardering. Op mijn website zie je een paar voorbeelden van zogenaamde CTA buttons.

Tip 8:

Gebruik zoveel mogelijk links op jouw website. Interne links die naar een andere pagina op jouw website leiden. Externe links van artikelen of externe links naar websites van andere bedrijven die interessant zijn voor jouw ideale klant.

Tip 9:

Zorg ervoor dat de afbeeldingen op jouw website niet te groot zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat jouw website minder snel reageert en minder goed door Google wordt opgepikt. Je kunt het beste even Googlen ‘beste formaat foto website’ en dan krijg je gelijk allerlei handige sites met genoeg informatie over het formaat maar ook hoe je jouw foto’s kunt verkleinen.

Tip 10:

Dit is echt een aanrader en ook leuk om te doen. Jouw website testen! Je bent aan de slag geweest met mijn SEO tips en natuurlijk leuk om te zien wat het resultaat is.

Hieronder heb ik een lijstje staan met verschillende websites. Elke website geeft een ander beeld van jouw vindbaarheid en positie in Google.

https://eigenwebsite.nl/seo-scan/ - krijg je een overzicht van 10 verbeterpunten

https://gtmetrix.com/ - scant de snelheid van jouw website

https://www.leesberg.nl/check-google-positie/ - laat jou zien op welke positie je staat combinatie keywoord en jouw website

http://www.siteliner.com - zoekt o.a. op dubbele content en broken links

Mocht je nog meer willen weten over SEO dan kun je het beste een workshop volgen of iemand in de hand nemen die nog meer verstand heeft van SEO. Ikzelf heb een SEO presentatie gevolgd bij Addy Vader. Daarnaast weet Lotte van Lots of Marketing ook veel over Hoger komen in Google.

Veel SEO plezier!